Twix inspirerte rå treats
Feb 16, 2024Disse bitene minner om Twix sjokolade, men med en snev av marsipan smak! Jeg er vanligvis ikke glad i marsipan, men disse likte jeg godt, så gi de et forsøk selv om du som meg ikke digger marsipan.
Jeg er elendig til å måle ingredienser når jeg lager mat, så dette sånn ca oppskrift. Jeg anbefaler alltid at du prøver deg frem og setter ditt preg, så de passer dine smaksløker.
Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker.
Raw Twix inspirerte bites:
Bunn:
- 2 dl fint mandelmel
- 2 ss glutenfritt havremel/finmalte havregryn
- 2-3 ss smeltet kokosolje
- 1 ss rå honning/lønnesirup
- Salt etter smak
Karamell:
- 5 myke dadler uten sten
- 2 toppede ss mandelsmør
- Ca. 3 ss plantemelk (mer ved behov)
- 1/2 ts salt (mer, mindre etter ønske)
Sjokoladededryss:
- 2 ss kokosolje
- 3 toppede ss rå kakao
- Honning/lønnesirup etter ønsket sødme
- Pinch salt
Fremgangsmåte
- Ta ut stenen fra dadlene og plaser i en bolle med varmt vann.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle til en deig som sitter sammen. Bruk eventuelt mer olje, eller annen fuktighet ved behov.
- Press deigen utover en liten bakeform.
- Ha dadlene i en blender/food processor og kjør til de er helt brutt sammen. Tilsett resten av ingrediensene til karamellen og kjør til du har en jevn og myk blanding. Spre karamellen over bunnen og plaser i frys.
- Når karamellen har stivnet kan du skjære de opp i firkanter, eller større barer.
- Smelt kokosolje på lav varme og bland inn resten av ingrediensene for sjokoladen. Blir sjokoladen for tynn kan du ha i mer kakao, prøv deg frem.
- Swirl sjokoladen over karamellen med en skje og plaser tilbake i frys.
Oppbevar i kjøleskap om du skal spise de i løpet av noen dager, eller i frys hvis du skal lagre lenger.